viernes, 23 de mayo de 2014

Your smile.


Un company de treball a qui li agrada molt la música, que toca la guitarra i que, a més a més, està molt enamorat de la seua novia, amb motiu de l'aniversari de la seua xica li ha composat una cançó. “Escolta açò i em dius què et pareix”, em va dir l'altre dia. I no és que siga amor de company, però la vaig escoltar uns quantes voltes i he de dir que em pareix francament meravellosa. Es tracta d'una genialitat que només les persones enamorades són capaços de fer, amb un estil de cow boy de mitjanit entre el Kris Isaak més ortodoxe i el David Bowie més canalla. I és que entre la nocturnitat de pafeto dels noranta i atmosfera arrossera de la ribera, el meu company fa realitat aquell certer refrany que diu que si un artista s’enamora de tu viuràs per a sempre.

I mentre escolte una altra volta la seua cançó, em ve a la ment la reflexió aquella al voltant dels regals que es fan, que el més important d'allò que es regala no és el que costa, sinó el que val. I me'n recorde d'una pel·lícula que em va marcar als inicis de la meua joventut i que fou “El club de los poetas muertos”. Hi ha una escena a la qual, a un xiquet que està internat a la prestigiosa Welton Academy, el dia del seu aniversari va rebre un regal molt voluminós. En obrir-lo, va descobrir que es tractava d'un joc d'escriptori, segurament molt car, obsequi dels seus pares pel seu aniversari. Però aquell xiquet estava trist: el que volia era el calor dels seus pares, però no la seua ostentació. Al final, després de conversar amb un amiguet, acaba llançant el regal terrat avall. Es pot, per tant, fer un regal carísim, però no tindre cal de valor per a la persona que el rep.

El verdader regal és doncs, aquell al qual un deixa la seua empremta personal, la qual cosa fa que el seu valor siga molt alt, independentment de quins siguen els seus costos, que no sempre han de ser crematístics, sinò que poden ser de temps, d'espai o de qualsevol altre tipus. Tal volta siga un senzill poema, un SMS entranyable, un missatge per whatsapp carinyós, un simple post-it amb unes paraules tendres,… o una bonica cançó d’amor.

Si voleu escoltar la cançó en qüestió, només heu de punxar al següent enllaç: Your-smile